RMA-document en retournummer voor retourzending aanvragen

Werkwijze

Wanneer u te maken heeft met een defect artikel, een verkeerd besteld of verkeerd geleverd artikel, dan kunt u contact opnemen met DecaLED om een RMA aan te vragen. DecaLED kan artikelen uitsluitend retour accepteren, wanneer u vooraf een RMA-document met retournummer heeft aangevraagd. U kunt hiervoor een email sturen naar info@decaled.com

DecaLED behandelt alleen retourzendingen van zakelijke klanten (B2B) onder de onderstaande retourvoorwaarden en instructies, een retourzending die afkomstig is van de eindgebruiker wordt geweigerd. DecaLED Nederland accepteert artikelen voor creditering uitsluitend indien de artikelen nieuw, ongebruikt en in de originele verpakking met omdoos worden geretourneerd. Voor artikelen die zonder een geldige reden worden geretourneerd (m.u.v. defect en ‘dead on arrival’ ofwel DOA) en geschikt zijn voor de verkoop berekent DecaLED Nederland een ‘re-stockingsfee’ van 20% over de betreffende creditnota.

Retourvoorwaarden

1. Retouraanvragen worden uitsluitend verwerkt indien via de mail van DecaLED bijbehorende gegevens zoals de originele pakbon of de factuur. Wij adviseren u ten alle tijden de originele pakbonnen van uw zendingen te bewaren.

2. De bijkomende kosten voor het retourneren van een retour zijn voor rekening van u, uitgezonderd zijn zendingen die door DecaLED incorrect zijn uitgeleverd.
3. Wij accepteren en verwerken alleen retourzendingen van onze klanten. Retourzendingen die wij ontvangen van eindgebruikers worden niet geaccepteerd.
4. Artikelen voor creditering en bestemd voor weder opslag wordt de ‘re-stockingsfee’ van 20 % over de betreffende creditnota berekend. Alleen artikelen die korter dan 2 maanden geleden zijn gefactureerd komen in aanmerking voor terugname.
5. Retourzendingen worden onderzocht, gesorteerd en nageteld door onze medewerkers. Alleen de aantallen en de artikelen die zijn vastgesteld door onze mederwerkers komen in aanmerking voor verdere verwerking van de retourzending.
6. Een ongeautoriseerde retourzending wordt geweigerd en gaat retour afzender.
7. DecaLED accepteert uitsluitend artikelen voor creditering die onbeschadigd, nieuw en in de originele verpakking zijn geretourneerd.
8. Zowel beschadigde, onbruikbare of niet standaard artikelen als maatwerk artikelen worden niet teruggenomen en/of gecrediteerd. Artikelen die geen deel meer uitmaken van het assortiment of uitlopend zijn komen niet in aanmerking voor terugname en/of creditering. Deze artikelen worden naar u teruggestuurd.
9. Stuur géén lichtbronnen mee. Lichtbronnen en glaswerk zijn uitgesloten voor retournering en zullen op uw kosten worden teruggestuurd.
10. Een demo dient binnen 30 dagen te worden geretourneerd. Bij te late retournering volgt de ‘re-stockingsfee’ ter hoogte van 20 %. Na 2 maanden kan het artikel niet meer worden geretourneerd.
11. Uitsluitend via onze mail (info@decaled.com) kunt u een retouraanvraag indienen.


Reparatiecondities

1. Defecte artikelen die binnen de garantie vallen dienen correct aangemeld te worden via onze mail. Tevens dient een kopie van de betreffende pakbon worden meegestuurd.

2. DecaLED behoudt zich het recht om artikelen die binnen de garantie vallen te inspecteren. Naar aanleiding van de inspectie wordt nagegaan of het artikel kan worden gerepareerd.
3. Nieuwe artikelen worden niet uitgeleverd als vervanging voor geretourneerde defecten. Tevens geldt dit voor artikelen die binnen de garantie vallen.
4. DecaLED accepteert geen vorm van kosten die voortkomen uit geaccepteerde retouren, artikelen die worden gerepareerd of artikelen die binnen de garantie vallen.
5. Retouren worden niet afgehaald door medewerkers van DecaLED.

Heeft u vragen over de retourprocedure, uw RMA of een andere gerelateerde zaak? Neem dan contact op met info@decaled.com